GlavnatraziMapa sajta
 
 

Porijeklo kozmetike

U poslednjim decenijama, u vezi sa burnim razvitkom biologije i medicine, naš obim znanja o čovečjem organizmu se znatno uvećao ali kozmetologija se nažalost praktički ne razvija. Pojavilo se mnoštvo kozmetičkih procedura: piling, lifting, laseroterapija i čišćnje. Ali znanje o starenju i funkcionisanju kože ostaje na nivou sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Većina savremenih kozmetičkih sredstava (masne kreme, losioni i gelovi) djeluju samo na epidermis tj. na površinski 0,1 mm sloj naše kože, pri čemu najčešće povređuje normalnu mikrofloru i vlaknasta epitela konzervantima, koji se stavljaju u kremu da bi ona duže trajala, na primjer 3 godine pri sobnoj temperaturi.

Takva kozmetika koži donosi više povreda nego koristi, pogotovo ako je koža problematična, neizmjerno suva ili masna, ili ako je počela prijevremeno da stari, pojavile se prve bore ili mladalačke akne. Zbog toga se danas mnogi vraćaju recepitma naših baka: kožu čiste glinom i kiselim mlijekom, urinoterapijom, a umivaju se isključivo domaćim sapunom. Ali ni to nije izlaz iz ove situacije.
Očigledno je da nam treba novi postupak za rješenje starog problema - kako pravilno njegovati kožu?
Takav postupak je razrađen i uspješno se primjenjuje već pet godina. Linija suve kozmetike „Tajna ljepote“ koja je otkrivena i napravljena u Nvosibirskom, je unikatna u svijetu. Osnova nove kozmetičke kompozicije suve kozmetike leži u naučnom istraživanju fizičko-hemijskih svojstva kolagena koji je osnovna komponenta derme.

Svi ti procesi počinju dubokim čišćenjem kože uz pomoć „Litokompleksa“ ključnog preparata linije „Suva kozmetika“. Litokopleks je prašak koji se sastoji od vulkanske lave, gline i soli bakra i natrijuma.

Litokompleks ’’Tajna Ljepote’’- unikatna kompozicija prirodnih minerala vulkanskog porijekla, planinske gline, prirodnih soli natrijuma i bakra. U njegovom sastavu se nalaze samo prirodni sastojci. ’’Tajna ljepote’’ vam predstavlja ovaj usitnjeni prašak. Na prvi pogled on nije sasvim praktičan za korišćenje-po pravilu sva sredstva za čišćenje lica (osim dekorativnih pudera u prahu) su u tečnom stanju, pasterizovane ili kremaste kompozicije. Zato suva smjesa prirodnih minerala i solli u zatvorenom pakovanju može da stoji koliko god želimo dugo, a da pritom ne izgubi svoja unikatna svojstva pri bilo kojoj temperaturi.

Proizlazi duboko, efektivno, blago čišćenje.  Pod riječju ’’čišćenje’’ podrazumijevamo udaljavanje supstanci-kalcijuma, kiselih jona vodonika, jona teških metala, iz dubine kožnih vlakana; istovremeno se na površini kože slane i znojne žlijezde osobađaju izumrlih pločica narušenog sloja epidermisa, organskih i neorganskih nečistoća. Pod rječju ’’blago’’ razumije se to što nije potrebno dopunsko, ili mehaničko desjstvo abrazivnim sredstvima, ili hemijsko dejstvo nekim aktivnim hemijskim supstancama, ili laseroterpaijom.
Svojstva komponenti litokompleksa ’’Tajna Ljepote’’ obezbjeđuju jedinstvenu efektivnost tih procesa, bez obzira na to što je procedura prosta i kratka. Na primjer, iz minutne procedure na koži lica proizlazi izbavljenje iz kolagena kože tolike količine kalcijuma, koliko se nakupilo za pola godine unazad. 

U sastav krema ulazi i eksrakt iz biljaka Sibira i Altaja, rijetkih morskih životinja dalekog istoka Rusije, visokokvalitetnih efirnih ulja iz egzoticnih juznih krajeva.
Mnogi sastavi su unikatni u svjetskoj praksi!