GlavnatraziMapa sajta
 
 

Demikten

lakANTIBAKTERIJSKI LAK

Higijensko-kozmetičko-protivgljivično sredstvo.

Pri njezi kože često je potrebno izlječiti male povrede – plihove, ranice, herpese, a takođe i zaštiti povrijeđenu kožu od mogućih infekcija. Lak „Demikten“, proizvod Naučne Labaratorije „LN Kozmetika“, djeluje antibakterijski a na koži je nevidljiv.
Osnova laka je emulzija polivinilacetata; pri kontaktu s vazduhom obrazuje zaštitni sloj na koži, a pri tom propušta vazduh.
Dezinficirujući sastojak – mravlji alkohol je dodat u koncetraciju i pri tom ne smeta procesu oporavljanja tkiva kože. Kao originalna dopuna mravljem alkoholu, u lak je uvedena biološki aktivna, čovjeku odgovarajuća bakterija „Bacilus“, koja je inače uvijek prisutna na čovjekovoj zdravoj koži i služi za usporavanje nastanka i razmnožavanja stafilokoka i gljivica.
Lak „Demikten“ brzo uklanja crvenilo i otoke, isušuje ranice i sprečava zapaljenja. Nezamjenljiv je pri obradi zanoktica pri manikiru, odlično liječi ispucale pete, pomaže u izbavljenju od suve kože na stopalma i laktovima gdje se obično razvijaju gljivične infekcije.
„Demikten“ uspješno liječi gljivične infekcije noktiju na nogama, kao i takozvani „armejski“ miris. Lak „Demikten“ se nanosi na površinu kože samo na oboljelim mjestima a poslije 2, 3 minute obrazuje se tanki zaštitni sloj. Preparat ne ovladava protivpokaznim dejstvima.

Primjena: profilaktika i liječenje bakterijskih i gljivičnih infekcija mekog i tankog tkiva kože i kože oko noktiju, mikoze i onikomikoze stopala, ispucalih peta i herpesa.
Sposobnost primjene: dobro napariti noge u toploj vodi s solju i jodom (kao za ispiranje grla). Poslije mehaničkog čišćenja od ostataka ispucale i grube kože, nanijeti „Demikten“ na površinu noktiju ili kože tankim nevidljivim slojem, sačekati da se osuši 2, 3 minuta. Zatim pokriti tankom tkaninom.
Pri raznim bolestima izazvanim gljivicama „Demikten“ treba koristit svakodnevno sve dok se bolest ne povuče i dok se tkivo ne oporavi. Poslije oporavljanja kože „Demikten“ nanositi jednom ili dva puta nedjeljno naročito ako se radi o gljivičnij infekciji noktiju.
„Demikten“ usporava rast zanoktica. Poslije manikira i nanošenja laka za nokte, nanesite „Demikten“ tankim slojem na zanoktice.
Za odklanjanje ispucalih peta i ogrubjele kože nanosite lak svakodnevno na očišćenu i prosušenu kožu u tankom sloju. Poslije oporavljanja nanosite lak jednom nedjeljno i poslije pedikira.
Kod malih izraza i pukotina nanesite litokompleks na 5-10 minuta, isperite i prosušete, potom nanesite lak.
Zapamtite da se „Demikten“ nanosi samo na povrijeđeni dio kože ili nogu: na mjsetima gljivične infekcije, zanokticama, na oblast ogrubjele kože na prstima ili petama, na herpesu.