GlavnatraziMapa sajta
 
 

Fam

Kako smanjiti rizik od prijevremene pojave bora? Recepata ima mnogo ali svi oni vode k povredama kože koje izazivaju bolest tkiva i njeno istanjenje. Izučavanje procesa „zaprogramirano izumiranje ćelija“ koje se naziva, apoptoza, nam je otvorilo put da raširimo arsenal zaštitne kozmetike. Sastojci koji usporavaju izumiranje ćelija se nalaze u nekim biljkama, pri čemu dejstvo zavisi od stadijuma rasta biljaka i od njene obrade.

FAMKOMPLEKSI ZA TIJELO

Korišćenje mliječnog ovsa u sastvau biološki aktivnih dodataka je postalo prava senzacija poslednjih godina i dozvolilo nam je da shvatimo mehanizam djelovanja na ćelije kože.
Najaktivniji beta-glukan ovsa i grupa  sapuna djeluju na imusistem kože i prekidaju uništavanje složenih molekula i ćelija epidermisa.
Tehnologija ,mehanička aktivacija, koja je razrađena u naučnoj labaratoriji LN kozmetike nam je pomogla da napravimo neobičnu liniju mineralno-biljnog sastava  -  famkomplekse  -  za njegu kože i kose.
U suvi kozmetički sastav su uvedeni joni srebra i selenita. Srebro povećava protivbakterijsko svojstvo fammaski, smanjuje rizik pojave alergijskog dermatitisa. Selenit u sastvau fammaski ovladava sposobnošću da deaktivira slobodne radikale, negativno dejstvo koje izaziva oksidaciju ćelija, usporava proces starenja.
Mineralna komponenta „FAM“ pored srebra i selenita ima i naizmjnični uticaj  Mg : Si : Zn, što pruža optimalne uslove za rast mnogoslojnog epitela, obezbejđuje jaku ishranu keratina, predupređuje istanjenje kože i udaljuje sitne bore.
Mineralna kompozicija -  modificirani prirodni ceolit, obogaćen jonima bakra, srebra, cinka i selenita, montmorilonit (planinska glina), roza i bijela glina, taljk, prirodne soli – obezbjeđuju visoku razmjenu jona, absorbciona, katalitička, bakterijska, protivzapaljujuća, uvlažujuća, oporavljujuća, podmlađujuća, antioksidirajuća i regenerišuća svojstva. Minerali u sastavu fammaski su prirodni katalizatori za aktivisanje ljekovitog dejstva biljne kompozicije. Polisaharidi ovsa u dodiru sa kožom izazivaju istezanje kolagenovih vlakana, koža se izravnjuje, bore se izglađuju i nestaje izgled umora.

 

fam opsta

Fammaske

Famšamponi

Famsapun

Fampiling

Famsol